USA language Nederlandse taal Deutsch
FotogalerijWelkom
Informatie Curacao

Curacao heeft vele openbare en privé stranden die allemaal zeer gevarieerd zijn. Zongenieter op vakantie of een inwoner die een dagje vrij heeft, er is een grote keuze tussen rotsachtige baaien of zandstranden.
De meeste zwemstranden liggen verspreid langs de beschermde zuidwestkust van Curacao. Het water is daar meestal rustig en kristalhelder. De noordkust is met zijn krachtige branding en sterke onderstroom niet geschikt om te zwemmen.

Voor duikers is Curaçao een waar paradijs.
Van oorsprong bestaat Curaçao uit vulkanisch kalkgesteente waarop koraal eeuwenlang zich heeft afgezet.
Langs de kustlijn zijn de meest schitterende koraalriffen te bewonderen. Door de adembenemende onderwater natuur is duiken bij uitstek een van de populairste bezigheden op Curaçao.

In de wateren van Curaçao is een overvloed aan zeefauna te vinden zoals; kleurige papegaaivissen, zilverachtige barracuda’s, red snapper, kleurige vlindervissen etc..
Dit zijn slechts enkele soorten die u hier zult aantreffen, terwijl u vlak langs de kust koraal- en zeeanemoonen vindt.

Als u nog nooit gesnorkeld of gedoken hebt, is dit wellicht het moment om het te leren. Probeer in ieder geval eens een duikmasker op te zetten en probeer een glimp op te vangen van de wonderwereld vlak onder het wateroppervlak.

Bij onze duikschool krijg je les met maximaal vier personen waardoor je verzekerd bent van veel aandacht van de instructeur. Privé-les volgen kan ook, als je dat wilt. Wij verzorgen met alle plezier introductieduiken en cursussen tot en met het niveau van divemaster. Maar we bieden ook de mogelijkheid tot het volgen van specialisaties als navigeren, wrakduiken, diepduiken en multi-level-duiken. En ook voor evenementen als Coral Spawning kun je bij ons terecht.

Plezier maken is belangrijk, maar veiligheid staat bij ons op de eerste plaats. Bij de school is een EHBO-post ingericht met zuurstof en ons personeel is medisch opgeleid. Op Curaçao beschikt het Sint Elisabeth Hospitaal over een recompressietank.

Stranden

Als u houdt van heerlijke lange dagen op het strand dan bent u op Curaçao aan het goede adres. Dit eiland is op en top genieten van de witte stranden en de blauwe zeeën. Het ene strand nog indrukwekkender dan het andere. Juist hier krijgt u echt het gevoel dat hoort bij een tropische vakantie.

Daaibooi - het strand waar de lokale bevolking zich graag vermaakt, vanwege het schone zand, het ondiepe water en de vele vissen.

Casabao - gedeeltelijk aangelegd strand met palmbomen en palmparasols, ruim, wat verder gelegen van de bewoonde wereld en daarom door de week redelijk rustig, prima strand om bruin te bakken en te snorkelen. Vanwege het vele koraal vind je hier zeer veel verschillende vissen.

Avila Beach - rustig strand met veel comfort, vooral bezocht door toeristen. Het zwemmen is er veilig maar weinig spannend. Voorzien van badhokjes, douches, strandstoelen en goede eetgelegenheid.

Playa Kenepa - bestaat uit Grote Knip en Kleine Knip. Twee van de weinige vrij toegankelijke publieke stranden, dus hier hoef je geen entree te betalen, Hier kom je om het zwemmen in het helder blauwe water.

Klein Curacao

Klein Curaçao ver weg van de drukte van Punda en Otrobanda ligt zo'n 25 kilometer van het zuidoostelijke puntje van het "grote" Curaçao, twee uur varen vanaf Spanish Water, eiland met witte zandstranden, kristalhelder water, een schitterend koraalrif dat bewoond wordt door oogverblindende flora en fauna, een waar mekka voor duikers, snorkelaars en zonaanbidders.

Een wandeling langs het strand of naar de historische vuurtoren. Mooie schelpen zoeken langs de branding of gewoon lekker in een comfortabele strandstoel genieten van de zon.
Voor snorkelaars en duikers heeft Klein Curaçao een heleboel te bieden.

Home   |    Contact   |    Design & Development © Lionhead BV